Υγιεινή διατροφή και όσπρια.

Υγιεινή Διατροφή

Τα όσπρια ήταν για πολλούς αιώνες η σημαντικότερη πηγή πρωτεΐνης και βασικό κομμάτι της διατροφής μας. Τα ονόμαζαν το κρέας των φτωχών και είναι αλήθεια. Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες και της χαμηλής τους τιμής αποτελούσαν εναλλακτική λύση στα ζωικά τρόφιμα. Συνδυασμένα με υδατάνθρακες όπως ρύζι, πλιγούρι, χυλοπίτες και άλλα γίνονται μία πολύ ισορροπημένη τροφή.

Σήμερα η κατάσταση αυτή έχει αλλάξει δραστικά. Τα όσπρια αναγνωρίστηκαν ως το πλέον πανίσχυρο είδος διατροφής. Βρίσκονται στη βάση της Μεσογειακής Πυραμίδας και ανήκουν στις τροφές που πρέπει να καταναλώνονται με μεγάλη συχνότητα. Ο καλύτερος συνδυασμός είναι όσπρια με ρύζι. Όταν το ρύζι συνδυάζεται με τα όσπρια, όπως το ρεβιθόρυζο ή το φακόρυζο που καταναλώνεται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τότε συμπληρώνεται το προφίλ των αμινοξέων και αυξάνεται η βιολογική αξία της πρωτεΐνης που παίρνουμε από το συγκεκριμένο γεύμα.

Τα όσπρια εκτός από φυτικές πρωτεΐνες, μας προσφέρουν και υδατάνθρακες, οι οποίοι είναι πηγή ενέργειας. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και αλάτι. Αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών, φωσφόρου, σιδήρου και φυσικών αντιοξειδωτικών.

Μαγειρέψτε νόστιμα, εύκολα και υγιεινά με όσπρια. Η φασολάδα, οι φακές, τα ρεβίθια, οι γίγαντες γιαχνί είναι θαυμάσια φαγητά της ελληνικής κουζίνας, θρεπτικά, υγιεινά και νοστιμότατα.

Παραδοσιακά προϊόντα στην πόρτα σας με λίγα μόνο κλικ!

Σε εμάς θα βρείτε αλεύρι, γλυκά, ζυμαρικά, μέλι, μπαχαρικά, όσπρια, πιπεριές, ρύζι, τσάι, τσίπουρο και χαλβά.

Υποβάλλετε την παραγγελία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για την διεκπαιρέωση της.

Όσπρια Πρέσπας

: 697 761 2717

: Βρείτε μας στο Facebook

: georan1977@yahoo.gr

: Βασιλέως Φιλίππου 28, 53100, Φλώρινα

Design & Developed: Runnable